Yhdessä - YHL-blogi

Yhdessä on YHL:n blogi, jossa käsittellään työelämään, edunvalvontaan ja yliopistopolitiikkaan liittyviä asioita ja ilmiöitä. Kirjoittavat ovat YHL:n jäseniä, mutta julkaisemme ajoittain myös vierailijoiden kirjoituksia.

Työn ratkaisematon muutos yliopistoissa

22.11.2017

Akateeminen työ on muuttunut yliopistoissa, mutta vielä enemmän ovat muuttuneet yhteiskunnan odotukset yliopistoihin nähden. Yliopistojen oikeudellinen asema ja taloudellinen pohja ovat liikkuneet kauas valtion tiliviraston asemasta, mutta yliopistot eivät ole yrityksiä. Yliopistoilla on monta syytä hakea asemaansa yhteiskunnassa, kirjoittaa Lapin yliopiston hallintotieteen professori Timo Aarrevaara.

Demokratia ja sananvapaus

16.10.2017

Sananvapaus tarkoittaa mielipiteiden kuulemista ja keskustelua. Ammattiyhdistystoiminta on demokraattista ja vaikuttaa siksi joskus vähän hitaalta. Emme ole nykyvaatimusten mukaan ketteriä ja joustavia, sillä haluamme kuulla kaikkia, jotka haluavat sanoa ja ottaa kantaa, kirjoittaa YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen blogissa.

Puheenjohtajan loppukesän mietteet

18.8.2017

Yliopistojen työntekijät vaativat lisää palkkaa ja joustoja työaikaan. Odotukset eivät ole kuitenkaan korkealla. Sopimuskierros lähestyy ja on aika asettaa tavotteita, jotka parantavat työhyvinvointia kirjoittaa YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen blogissa.