Yhdessä - YHL-blogi

Yhdessä on YHL:n blogi, jossa käsittellään työelämään, edunvalvontaan ja yliopistopolitiikkaan liittyviä asioita ja ilmiöitä. Kirjoittavat ovat YHL:n jäseniä, mutta julkaisemme ajoittain myös vierailijoiden kirjoituksia.

Pysähtymisen paikka

22.6.2017

Loma ei voi antaa lomailijalle parastaan, jos sille ei anna elämässään tilaa, kirjoittaa organisaatioihin perehtynyt tietokirjailija Sari Kuusela.

Lukeminen kannattaa aina

22.4.2017

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simolan peräänkuuluttaa lisää tulevaisuudenuskoa ja rohkeutta politiikan valtavirtaan. Voimakas panostaminen koulutukseen ja tutkimukseen on riskinottoa, mutta todennäköisesti erittäin hyvillä ja kohtuullisen varmasti toteutuvilla vedonlyöntikertoimilla, hän kirjoittaa.

Kansanedustaja Harry Harkimo, ay-liike ja paikallinen sopiminen

27.2.2017

Paikallinen sopiminen on yleisempää yksityisellä sektorilla kuin valtion nykyisissä ja entisissä virastoissa. YHL:n liittovaltuuston puheenjohtaja Juha Riepponen pitää syynä mentaliteettia: Virkamiestä voidaan käskeä ja määrätä, mutta työsopimussuhteisen kanssa pitäisi sopia asioista. Määräämisestä pitäisi edetä sopimisen tielle, Riepponen kirjoittaa.