Pardia-Pro yhdistyminen: Eläkkeellä olevat jäsenet ja Pron Seniorit

12.12.2018

Miten Pron ja Pardian yhdistyminen vaikuttaa eläkeläisten jäsenyyteen?

Tämän artikkelisarjaan Pardia-Pro yhdistyminen on koottu yhdistymiseen liittyviä asioita jäsenille. Vastaavat tiedot löytyvät Pron kotisivuilta www.proliitto.fi.

Pardialaisen jäsenjärjestön yhdistyksessä eläkkeellä oleva jäsen

Ennen 1.1.2019 eläköityneillä jäsenillä on mahdollisuus jäädä perusyhdistyksen jäseneksi ilman liiton henkilöjäsenyyttä.
Jäsenyys edellyttää palvelumaksun maksamista vuonna 2019. Palvelumaksu on 90 euroa vuodessa ja jäsenyys jatkuu vuoden kerrallaan. Ammattiliitto Pro on lähettänyt palvelumaksulaskun automaattisesti kaikille Pardian jäsenjärjestöjen eläkkeellä oleville jäsenille.

Palvelumaksu sisältää matkustajavakuutuksen, jonka Pro on ottanut Vakuutusyhtiö Turvalta. Vakuutus on voimassa vuoden kerrallaan eikä se sisällä matkatavaravakuutusta. Tarkista omasta kotivakuutuksestasi sisältääkö se myös matkatavaravakuutuksen. Palvelumaksun maksamatta jättäneen jäsenen katsotaan eronneen perusyhdistyksestä 1.1.2019 alkaen.

Ammattiliitto Pro Seniorit ry

Sinulla on myös mahdollisuus liittyä Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n jäseneksi 1.1.2019 alkaen. Mikäli liityt senioriyhdistykseen, jäsenyytesi päättyy nykyisessä pardialaisessa jäsenjärjestön yhdistyksessä. 

Voit maksaa valtakunnallisen Ammattiliitto Pron senioriyhdistyksen vuosijäsenmaksun, joka vuonna 2019 on 10 euroa vuosi.

Kun kuulut Ammattiliitto Pro Seniorit ry:hyn. Mitä minun tulee tietää vakuutuksista?

Pron seniorit eivät kuulu liiton varsinaisten (työikäisten) jäsenten vakuutukseen. He eivät kuulu myöskään yllä mainittuun uuteen palvelumaksun maksaneiden matkustajavakuutukseen. Pron seniorin tunnistaa esim. siitä, että hänen jäsenmaksunsa on 10 euroa.

Jäsenellä on mahdollisuus liittyä Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n jäseneksi 1.1.2019 alkaen, mikäli hän ei halua maksaa 90 euron palvelumaksua. 

Liittyminen Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n jäseneksi on tehty mahdollisimman helpoksi. Kun jäsen saa Prosta laskun, hän voi vaihtoehtoisesti maksaa senioriyhdistyksen vuosijäsenmaksun, joka vuonna 2019 on 10 euroa ja sillä hän liittyy senioriyhdistyksen jäseneksi. Tämä vaihtoehto ei sisällä matkustajavakuutusta, mutta senioriyhdistyksen jäsenyyden perusteella hän voi ostaa Turvasta jäsenetuhintaisen matkustajavakuutuksen. Jäsenetu on 10 % matkustajavakuutuksesta ja jäsen saa alennuksia myös muihin henkilökohtaisiin vakuutuksiinsa. Lisätietoa >>

Olen seniorijäsen. Onko mobiilisovellus käytössäni? 

Jos olet seniori, mobiilijäsenkortti ei ole käytössäsi.