Pardian ja Pron yhdistymisen valmistelu etenee hyvin

7.9.2018

Työryhmät kokoontuvat tiuhaan tahtiin. Tänään perjantaina 7. syyskuuta oli jäsenrekisterityöryhmän Skype-kokous.

Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro allekirjoittivat kesäkuussa aiesopimuksen tavoitteena liittojen yhdistyminen. Valmisteluja on jatkettu useissa työryhmissä elokuusta lähtien.

– Työryhmien työ on lähtenyt hyvin käyntiin. Työtä tehdään kahdeksassa työryhmässä, joita koordinoi ohjausryhmä. Työryhmien jäsenet on nimetty liittojen ja niiden jäsenjärjestöjen tai -yhdistysten hallinnosta ja työtekijöistä, Pardian puheenjohtaja Niko Simola sanoo.

Työryhmissä valmistellaan niin sääntömuutoksia, järjestö- ja aluetoimintaa, koulutusta, edunvalvontaa kuin jäsenetuja. Myös toimitilat ja monet muut käytännön asiat ovat selvittelyssä. 

Simolan mielestä on tärkeää, että työryhmissä saadaan hyvällä yhteistyöllä ja neuvotellen ratkaisut kaikkiin niihin asioihin, joiden tulee olla valmiina vuodenvaihteessa.

- Kaikki tähän mennessä tehty työ on selvästi osoittanut yhdistymisen tuovan hyötyjä molemmille liitoille niin edunvalvonnan, yhteiskuntavaikuttamisen kuin jäsenille suunnattujen palveluiden osalta. Tästä on hyvä jatkaa kohti yhteistä tavoitetta, Simola sanoo.

Neuvottelujen päämääränä on, että Pardian jäsenyhdistykset liittyisivät Pron jäsenyhdistyksiksi marraskuussa. Jäsenyys Prossa alkaisi 1. tammikuuta 2019. Suunnitelmissa on liitto, jossa olisi lähes 140 000 yksityisellä ja julkisella sektorilla työskentelevää jäsentä.

Lisätietoja: Pardian puheenjohtaja Niko Simola, niko.simola(at)pardia.fi, gsm 040 566 8517