Uutiset

2018

Pardian ja Pron työryhmien työskentely etenee vauhdilla

25.9.2018

Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro allekirjoittivat kesäkuussa aiesopimuksen tavoitteena liittojen yhdistyminen. Valmisteluja on jatkettu useissa työryhmissä elokuusta lähtien.

Islannista tullut palkkatasa-arvon edelläkävijämaa

25.9.2018

Islannin sosiaali- ja tasa-arvoasioista vastaava ministeri Ásmundur Einar Daðason delegaatioineen vierailee tänään Suomessa. Aamupäivällä järjestetyssä tilaisuudessa käytiin läpi Islannissa tehtyjä ratkaisuja palkkatasa-arvon edistämiseksi.

Pardian yhdistyspuheenjohtajat perehtyvät Pron toimintaan ja yhdessä toimimiseen

22.9.2018

Viikonlopun aikana 120 pardialaista yhdistyspuheenjohtajaa syventyy Pardia-Pro yhdistymishankkeen ajankohtaisiin asioihin. Yhdistykset valmistautuvat omaan päätöksentekoonsa syksyn aikana.

YHL: Irtisanomissuojaa ei saa heikentää

21.9.2018

Pardiaan kuuluva Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL vastustaa jyrkästi hallituksen kaavailemia heikennyksiä irtisanomissuojaan. YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen pitää lakiesitystä eriarvoistavana eikä usko sen työllistäviin vaikutuksiin. Yliopistoissa lakiesitys koskisi yliopistojen omistuksessa olevia pieniä yrityksiä.

Tutkija: Joka kymmenennellä pahoja uniongelmia

18.9.2018

Työterveyslaitoksen erikoispsykologin Heli Järnefeltin mukaan suomalaisilla työikäisillä on aika paljon univaikeuksia, vaikka suurin osa nukkuu hyvin.

Valtion sopimusalojen kokouksessa virasto 2020-luvulla -hanke

17.9.2018

Pardian valtion sopimusalojen toimintaryhmä (VTR) perehtyi virasto 2020 -hankkeeseen ja valtion palkkaliukumiin syksyn ensimmäisessä kokouksessaan.

Palkansaajajärjestöjen kesäduunari-info neuvoi nuorten lisäksi työnantajia

14.9.2018

Kesäduunari-infoon yhteyttä ottaneista 25 prosenttia oli tehnyt vain suullisen työsopimuksen. Suullisten sopimusten määrä on lisääntynyt, sillä vuosi sitten suullisella työsopimuksella työskenteli 12 prosenttia yhteyttä ottaneista.

Uusi valtionyhtiö Traffic Management Finland

13.9.2018

Erityistehtäväyhtiön nimi on Traffic Management Finland Oy. Sen toimialana ovat meri-, rautatie- ja tieliikenteenohjaus ja -hallinta sekä niihin liittyvä tiedon keruu, hallinta ja hyödyntäminen.

Yhdenvertaisuus ei toteudu työelämässä

13.9.2018

Yhdenvertaisuusvaltuutettu pitää malliesimerkkinä ikäsyrjinnästä hallituksen suunnittelemaa alle 30-vuotiaiden työntekijöiden irtisanomissuojan keventämistä, jonka hallitus veti takaisin.

Syksyn 2018 RoadShow - pardialaisten jäseninfot ja elokuvaillat

12.9.2018

Pardia-Pro yhdistymiseen liittyen järjestetään jäseninfo ja leffailta 13 paikkakunnalla.

Q&A: Mistä on kyse irtisanomissuojan heikentämisessä?

11.9.2018

STTK on koonnut verkkosivuilleen www.sttk.fi tietopaketin, joka liittyy maan hallituksen esitykseen heikentää työsuhdeturvaa alle 20 henkilön yrityksissä.

STTK:n liitot eivät seuraa sivusta irtisanomissuojan heikentämistä

10.9.2018

STTK toistaa maan hallitukselle vaatimuksen luopua lakiesityksestä, jolla aiotaan helpottaa alle 20 henkilön yritysten irtisanomisoikeutta. Tänään kokoontunut STTK:n hallitus totesi, että kyse on ammattiyhdistysliikkeen edunvalvonnan keskeisistä kivijaloista, työntekijöiden työsuhdeturvasta ja oikeudenmukaisuudesta.

Työterveyslaitokselta opas työn imusta

10.9.2018

Työn imu on löydettävissä jokaisella työpaikalla. Sen edistäminen ei vaadi ihmeitä eikä suotuisia taloussuhdanteita, vaan inhimillisyyttä ja halua parantaa arkisia toimintatapoja.

Pardian ja Pron yhdistymisen valmistelu etenee hyvin

7.9.2018

Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro allekirjoittivat kesäkuussa aiesopimuksen tavoitteena liittojen yhdistyminen. Valmisteluja on jatkettu useissa työryhmissä elokuusta lähtien.

Aloita liikunta turvallisesti

6.9.2018

Terveysliikunta ja myös kuntoliikunta sopivat kaikenikäisille. Maltti on valttia, jos edellisestä liikuntakerrasta on kauan.

Kansainvälisiä uutisia

Yhteystiedot

viestintäpäällikkö
Riitta Nieminen
gsm 040 773 6591