Uutiset

2018

Pardian pieni kesämuistio, päivitys

6.7.2018 Päivitys 2.7.

Pardian toimiston kesä, STTK SuomiAreenalla – eikä unohdeta niitä jäsenten rahanarvoisia kesäetuja. Mukavaa kesää!

STTK: Työelämä eriarvoistuu työsopimuslain muutosesityksillä

5.7.2018

STTK ei kannata hallituksen kehysriihessä päätettyä työsopimuslain henkilöön liittyvän irtisanomisperusteen muuttamista.

STTK: Vuosilomalain muutokset parantavat osin työntekijöiden lomaoikeutta

5.7.2018

Työ- ja elinkeinoministeriössä on valmisteltu vuosilomalakiin muutoksia, jotka huomioivat Euroopan unionin tuomioistuimen viimeaikaisen oikeuskäytännön.

STTK: Aktiivimalli 2 on sekava ja palvelut riittämättömät

28.6.2018

Työ- ja elinkeinoministeriössä on valmisteltu omaehtoisen työnhaun mallia ja työttömyysturvan seuraamusjärjestelmää eli niin sanottua aktiivimalli 2:sta koskevaa esitystä. Se lähti lausunnolle tänään. STTK:n mielestä esitys on jälleen yksi esimerkki kehnosta lainvalmistelun tasosta.

Sote- ja maakuntauudistustus lykkääntyy jälleen

28.6.2018

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti 27. kesäkuuta eduskunnalle, että sote- ja maakuntauudistuksen alkua lykätään vuoteen 2021.

Palkka-asiat mietityttävät kesätyöntekijöitä - palkansaajakeskusjärjestöjen yhteinen Kesäduunari-info palvelee läpi kesän

27.6.2018

Kauanko harjoittelijapalkkaa tai koululaispalkkaa voidaan maksaa? Entä miten vähimmäispalkka määräytyy?

Pardian pieni kesämuistio

21.6.2018

Pardian toimiston kesä, työmarkkinajärjestöt Helsinki Pride-tapahtumassa ja STTK SuomiAreenalla – eikä unohdeta niitä jäsenten rahanarvoisia kesäetuja. Mukavaa juhannusta ja kesää!

STTK:n Antti Palola: Digitalisaation ja tekoäly luomat osaamistarpeet ratkotaan parhaiten työelämän osapuolten vuoropuhelulla

21.6.2018

Elinkeinoministeri Mika Lintilä esitti 20. kesäkuuta Tekoälyajan työ -raportin julkistamistilaisuudessa digitalisaatiota ja tekoälyä käsittelevää toimialakohtaista vuoropuhelua, jonka tavoitteena on kartoittaa muun muassa teknologian kehityksen tuottamia osaamistarpeita.

Antti Palola: Kiitos kuuluu palkansaajalle

20.6.2018

STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan kesäkirjeessä on jälleen monipuolista asiaa: työmarkkinakierros, talous, ostovoima, työllisyys ja kiitosta niille, joille kuuluu.

Pro ja Pardia neuvottelevat yhdistymisestä

20.6.2018

Yksityisiä toimialoja edustava Ammattiliitto Pro ja valtion sekä yksityisten alojen Palkansaajajärjestö Pardia neuvottelevat yhdistymisestä. Fuusioliitot kuuluvat toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon.

Kansainvälisiä uutisia

Yhteystiedot

viestintäpäällikkö
Riitta Nieminen
gsm 040 773 6591