Uutiset

2017

Keskusjärjestöt vaativat yhdessä perhevapaauudistuksen pikaista aloittamista

18.8.2017

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt (EK, SAK, Akava ja STTK) yhdessä esittävät, että maan hallitus käynnistää elokuun lopun budjettiriihessä valmistelun perhevapaajärjestelmän uudistamiseksi. Valmistelu on toteutettava kolmikantaisesti yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

VTR avasi syyskauden

16.8.2017

Pardian valtion sopimusalojen toimintaryhmä VTR avasi syyskauden 16. päivänä elokuuta keskustelemalla valtiovarainministeriön budjettiehdotuksesta, tulevan neuvottelukierroksen tavoitevalmistelusta ja ajankohtaisista hankkeista.

Onnistuminen Filippiineillä: julkisen alan työntekijöiden perusoikeudet toteutumassa

16.8.2017

PSI, sen jäsenliitot ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK toteuttivat julkisen alan järjestäytymisen ja sopimusoikeuksien ratifiointihankkeen Filippiineillä vuodesta 2013 alkaen. Suomalaisina yhteistyökumppaneina olivat Palkansaajajärjestö Pardia ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Suomalainen tasa-arvo paineen alla

16.8.2017

Suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvoisuutta kiitellään, mutta kun pintaa vähän raaputtaa, tasa-arvo ei olekaan enää itsestäänselvyys, sanoo professori Johanna Kantola.

TELA: Alueelliset työeläkekoulut syksyllä 2017

14.8.2017

Teemana on tänä vuonna työeläkejärjestelmän perusperiaatteet ja eläkeuudistuksen keskeiset asiat sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.

Budjettiehdotus: Velkaa otetaan vähemmän ja julkinen talous vahvistuu

11.8.2017

Tavoitteena on turvata julkisten palvelujen ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus. Ehdotus julkaistiin kokonaisuudessaan valtiovarainministeriön verkkosivuilla torstaina 10. elokuuta.

STTK: Yritystukirahoista siivu työllisyyden parantamiseen

10.8.2017

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n mielestä valtiovarainministeriön talousarvioesitys on päälinjaltaan oikea, mutta olennaiset yksityiskohdat kuten veroratkaisut jäivät budjettiriiheen.

Päivitä ajan tasalla olevat tiedot jäsenrekisteriin

9.8.2017

Oletko muuttanut kotia tai työpaikkaa? Jäätkö opinto- tai vanhempain vapaalle? Vaihtuiko sukunimesi tai sähköpostisi? Jos vastaat edes yhteen kysymykseen kyllä, niin päivitä tietojasi jäsenrekisteriin.

Rautateiden henkilöliikenteen kilpailu avautuu

9.8.2017

Hallitus on päättänyt avata rautateiden henkilöliikenteen kilpailulle.

STTK: Työnantajien halukkuus edistää yhteistoimintaa työpaikoilla vähentynyt

9.8.2017

Puutteet tiedonsaannissa ja heikot vaikutusmahdollisuudet vaivaavat yhä edelleen työpaikoilla, käy ilmi STTK:n henkilöstön edustajille tekemästä kyselystä.

Palkitse yhdistysaktiivi – ehdota Vuoden Välkkyä

9.8.2017

Vuoden Välkky -palkinnolla halutaan tuoda esiin ja palkita hyviä ammattiyhdistystoimintaa kehittäviä ideoita.

Pardia lausui lakiluonnoksesta Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandista ja Business Finland osakeyhtiöstä

8.8.2017

Pardia pitää virastomuotoa tarkoituksenmukaisena tapana järjestää toiminta. Lausunnossaan Pardia kiinnittää huomiota erityisesti muutoksen henkilöstövaikutuksiin.

Valtion henkilöstökertomus 2016 ilmestyi

7.8.2017 Valtio

- Erinomaisen kattavasti tietoa valtion henkilöstöstä. Pienellä porukalla ja tehokkaasti maatamme hoidetaan, totesi Pardian puheenjohtaja Niko Simola Valtion henkilöstökatsauksesta kesällä Twitterissä.

Työuraeläkkeen haku alkaa elokuussa

31.7.2017

Ennakkopäätöstä täysin uudesta eläkevaihtoehdosta, työuraeläkkeestä, voi hakea elokuun alusta. Eläke alkaa aikaisintaan 1.2.2018.

Lakiluonnos ei kelpaa kenellekään

22.7.2017

Työministeri Jari Lindström (ps.) joutui pettymään työaikalakien valmistelleen kolmikantaisen työryhmän eripuraisuuteen. Kaikki työryhmään kuuluneet työmarkkinajärjestöt sekä Suomen yrittäjät jättivät esitykseen eriävät mielipiteet.

Kansainvälisiä uutisia

Yhteystiedot

viestintäpäällikkö
Riitta Nieminen
gsm 040 773 6591