Uutiset

2017

Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto on huolissaan maakuntauudistuksesta

24.5.2017

TE-toimistot lakkautetaan ja työvoimapalvelujen järjestäminen siirtyy vuoden 2019 alusta uusien perustettavien 18 maakunnan järjestämisvastuulle. Samassa yhteydessä myös TE-toimistojen asiantuntijat siirtyvät aluksi maakuntiin ja siitä parin seuraavan vuoden kuluessa kuka minnekin, kenties myös te-palveluita tuottavien yritysten palvelukseen.

Pitkäaikaistyöttömyys väheni huhtikuussa

24.5.2017

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli huhtikuun lopussa yhteensä 304 300 työtöntä työnhakijaa. Se on 36 700 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

YTR: Edes neuvotteluosapuolten tulisi ymmärtää sovittu

23.5.2017 Yksityiset alat

Voisi pitää jonkinlaisena vähimmäistavoitteena, että edes tes-neuvottelijat kummallakin puolella ymmärtäisivät, mitä työehtosopimuksessa on sovittu, puheenjohtaja Niko Simola totesi Pardian yksityisten sopimusalojen toimintaryhmän (YTR) tapaamisessa tiistaina 23. toukokuuta.

Palkitse yhdistysaktiivi – ehdota Vuoden Välkkyä

22.5.2017

Vuoden Välkky -palkinnolla halutaan tuoda esiin ja palkita hyviä ammattiyhdistystoimintaa kehittäviä ideoita.

STTK:n Palola Kirkkopäivillä: Yhteiskuntavastuu kärsii maineen menetyksestä

19.5.2017

Turussa tänään alkaneilla Kirkkopäivillä STTK:n tilaisuudessa keskusteltiin rahan vallasta ja vastuusta.

Kela: Perhevapaamallit äitien puntarissa

19.5.2017

Kela kysyi pienten lasten äitien mielipiteitä perhevapaiden uudistamisesta. Suosituimmaksi vaihtoehdoksi osoittautui 6+6+6-malli, jossa yksi vanhempainvapaajakso on varattu äidille, yksi isälle ja yksi vanhempien kesken vapaasti jaettavaksi.

Väitöstutkimus: Kurinalainen johtaminen ja sovittujen asioiden seuranta luo luottamusta

18.5.2017

Tuore Itä-Suomen Yliopistossa julkaistava Kirsti Malkamäen väitöstutkimus tuo esille, että tavoitteiden ja sovittujen asioiden seurannalla saadaan luottamusta sekä sitä kautta myös tuloksia.

SAK, Akava ja STTK: Työterveyshuollon tuella pitempiä työuria

17.5.2017

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK ovat yksimielisiä siitä, että työterveyshuoltoa tarvitaan myös uudessa sote-toimintaympäristössä tukemaan työntekijöiden terveyttä ja työkykyä.

STTK ja Suomen Yrittäjät: Paikallista sopimista ja yhteistoimintaa kehitettävä, jotta tuottavuus saadaan kasvuun

12.5.2017

Suomalaisten yritysten tuottavuutta ja Suomen talouskasvua on edistettävä. Siinä auttaisi hallittu paikallisen sopimisen lisääminen ja yhteistoiminnan kehittäminen. Näin linjaavat Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja pieniä ja keskisuuria yrityksiä edustava Suomen Yrittäjät.

STTK: Hallitus unohti tasa-arvon

11.5.2017

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kritisoi maan hallitusta, joka puoliväliriihessä unohti tärkeimmän työelämän tasa-arvoa edistävän asian eli perhevapaauudistuksen.

Antti Palolaa pyydettiin jatkamaan STTK:n puheenjohtajana

11.5.2017

Antti Palolaa on pyydetty jatkamaan STTK:n puheenjohtajana. Pyynnön esitti kaikkien STTK:n jäsenliittojen puolesta Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki tänään STTK:n edustajiston kokouksen yhteydessä.

STTK:n hallitus: Kyttääminen ei auta työtöntä eikä paranna työllisyyttä

10.5.2017

Tänään kokoontuneen STTK:n hallituksen mielestä työttömyys on saatava talttumaan ja kaikki kivet työllisyyden edistämiseksi on käännettävä.

Kevään 2017 toimialanäkymät julkaistiin tänään

10.5.2017

TEM Toimialapalvelu julkaisi verkkosivuillaan kevään 2017 toimialanäkymät elintarviketeollisuuden, luonnontuotealan, uusiutuvien energiamuotojen, liike-elämän palvelujen, kaivosalan ja matkailualan osalta.

Oikeusministeriölle Uuden työn Kaiku-palkinto 2017

10.5.2017 Valtio

Oikeusministeriön AIPA-hanketoimiston ”Lainkäytön digitalisoitumiseen liittyvän kokeilukulttuurin luominen” -kokeilu toi tänä vuonna oikeusministeriölle Uuden työn Kaiku-palkinnon. Kunniamaininnan sai Tilastokeskuksen Digiremppa-koulutusohjelma.

Työtaistelujen lukumäärä laski selvästi edellisvuodesta

9.5.2017

Tilastokeskuksen mukaan työtaistelujen lukumäärä oli 69 vuonna 2016. Työtaisteluita oli selvästi vähemmän kuin edellisvuonna, jolloin niitä oli 163. Työtaisteluihin osallisia työntekijöitä oli noin 7 300 ja menetettyjä työpäiviä kertyi noin 6 600 vuoden 2016 aikana.

Kansainvälisiä uutisia

Yhteystiedot

viestintäpäällikkö
Riitta Nieminen
gsm 040 773 6591