Uutiset

2018

LUVA - Luonnonvarat ja STTK solmivat yhteistyösopimuksen

19.4.2018

LUVA - Luonnonvarat ry ja keskusjärjestö STTK ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla halutaan edistää luonnonvara-alojen ja sen asiantuntijoiden, toimihenkilöiden ja alaa opiskelevien edunvalvontaa sekä järjestäytymistä LUVAn jäsenjärjestöihin ja STTK-laisiin liittoihin.

Työelämän säännöt -sivustolle koottu kattavasti tietoa

18.4.2018

Missä tilanteissa työnantaja saa käyttää kameravalvontaa? Entä mikä olikaan lomanmääräytymisvuosi?

Suuri osa syrjinnästä jää piiloon - työsyrjintätapauksia toivotaan julkisiksi

17.4.2018

Työelämän syrjintään yhdenvertaisuusvaltuutetun toimivalta ei yllä. Silti valtuutetulle on tullut runsaat 170 ilmoitusta työsyrjinnästä.

STTK:n hallitus: Työllisyys ja kilpailukyky eivät parane pelon ilmapiirissä ja nuoria kyykyttämällä

16.4.2018

Hallitus päätti kehysriihessä helpottaa nuorten työttömien työllistymistä työsopimuslakiin tehtävällä muutoksella. Sen myötä työnantaja saisi tehdä vähintään 3 kuukautta yhtäjaksoisesti työttömänä työnhakijana olleen, alle 30-vuotiaan nuoren kanssa määräaikaisen työsopimuksen ilman perusteltua syytä.

Luottaako vai ei? Eläkekeskustelu kuplii ja porisee

13.4.2018

Eläke? Melko kaukana sumuisessa tulevaisuudessa, tuntuu ehkä parikymppisestä. Ja kenties sitä ei edes saa. Mitä eläkkeitä koskevasta keskustelusta sanovat Allianssin ja Telan edustajat?

STTK tyytyväinen osaamisen vahvistamiseen ja työllisyyden edistämiseen kehysriihessä

11.4.2018

Hallituksen kehysriihessä tekemät päätökset osaamisen vahvistamiseksi ja työllisyyden edistämiseksi ovat oikean suuntaisia. Talouskasvun aikana on mahdollisuus vahvistaa työllisyyttä ja pyrkiä kitkemään pitkäaikaistyöttömyyttä ja syrjäytymistä.

Kehysriihi: Julkisen talouden suunnitelma vuosille 2019–2022

11.4.2018

Hallitus on sopinut vuosien 2019–2022 julkisen talouden suunnitelmasta 11. huhtikuuta. Hallitus edistää kasvua panostamalla koulutukseen ja osaamiseen.

Neuvottelu-uutinen (11.4.): Pardian sopimusaloilla neuvottelutulokset

11.4.2018

Paltan eritysalojen neuvotteluissa sopu on saavutettu myös yrityskohtaisissa neuvotteluissa Labtiumissa, Certiassa sekä Raskoneessa.

Palkansaajien tutkimuslaitos: Suomen talouden kasvu jatkuu vahvana

11.4.2018

Palkansaajien tutkimuslaitos on nostanut viime syyskuussa julkaisemaansa Suomen talouden kasvuennustetta kuluvalle vuodelle 0,6 prosenttiyksiköllä 3,1 prosenttiin.

VTR:ssä ves-työryhmien toimeksiannot ja muu ajankohtainen tilanne

10.4.2018 Valtio

Pardian valtion sopimusalojen toimintaryhmä (VTR) kävi läpi valtion ves-ryhmien toimeksiantoja, virastoerien neuvotteluaikataulua ja maakuntauudistusta.

Kriisinhallintakeskus siirtyy pääkaupunkiseudulle ja pelastuskoulutus keskitetään Kuopioon

10.4.2018 Valtio

Pelastusopiston yhteydessä toimiva Kriisinhallintakeskus (CMC Finland) siirtyy Kuopiosta pääkaupunkiseudulle. Pelastusopistolle Kuopioon keskitetään koko pelastusalan koulutus. Pelastusopistolle siirtyy myös kansainväliseen pelastustoimintaan liittyvä koulutus ja rekrytointi.

Maria Häggman STTK:n kansainvälisten asioiden päälliköksi

10.4.2018

Valtiotieteiden maisteri Maria Häggman (35) on valittu STTK:n kansainvälisten asioiden päälliköksi.

Julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät maakunnille

10.4.2018 Valtio

Maakunnat vastaavat vuodesta 2020 lähtien nykyisin ELY-keskusten ja TE-toimistojen tarjoamista julkisista työvoima- ja yrityspalveluista (kasvupalvelut). Poikkeuksen muodostaa Uudenmaan erillisratkaisu, jossa näiden palvelujen järjestämisvastuu on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten muodostamalla kuntayhtymällä.

Liikenneviraston liikenteenohjaustoiminnoista valtion erityistehtäväyhtiö

10.4.2018 Valtio

Hallitus esittää, että Liikenneviraston nykyiset liikenteenohjaus- ja hallintapalvelut muutetaan osakeyhtiöksi ja tehtävät siirretään perustettavaan valtion erityistehtäväyhtiöön.

STTK: Työlainsäädännön kanneajat yhtenäistettävä

10.4.2018

Korkein oikeus on antanut äänestysratkaisun (2018:10 ään.) kiistaan työntekijöiden palkkasaatavista ja niiden vanhentumisesta. Palkkasaatavat kyseisessä tapauksessa ovat koskeneet lisätyö-, iltatyö- yötyö-, lauantaityö- ja sunnuntaityökorvauksia.

Kansainvälisiä uutisia

Yhteystiedot

viestintäpäällikkö
Riitta Nieminen
gsm 040 773 6591