Tiedotteet

2018

Pardia: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle toinen lakkovaroitus

20.2.2018 Tiedote

Valtakunnansovittelijalle on jätetty 20.2.2018 ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelualan työtaistelu-uhan laajentumisesta, mikäli neuvottelutulosta ei ole saavutettu. Työtaistelutoimet laajenevat koskemaan varhaiskasvatuksen lisäksi muutamia isoja valtakunnallisia yrityksiä.

Jo toinen lakkovaroitus – yliopistosektorin työtaistelu uhkaa laajentua

20.2.2018 Tiedote

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia antoivat tiistaina 20. helmikuuta jo toisen lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan kuudessa yliopistossa lakkona 7. maaliskuuta, jos neuvotteluratkaisuun ei päästä ennen sitä.

Pardian jäsentutkimus: Seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi työpaikoilla on madallettava kynnystä puhua ja puuttua häirintään

19.2.2018 Tiedote

#MeToo-kampanja nosti seksuaalisen häirinnän yleisyyden esille. Pardian tuoreen jäsentutkimuksen mukaan häirintäkokemuksista puhuminen on edelleen vaikeaa ja niihin ei puututa riittävän aktiivisesti. Kyselyyn vastasi yli 6 000 jäsentä.

Pardia: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle lakkovaroitus

16.2.2018 Tiedote

Valtakunnansovittelijalle on jätetty 16.2.2018 ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelualan työnseisauksesta. Ensimmäinen työtaistelutoimi on mahdollista aloittaa kahden viikon kuluttua, mikäli neuvottelutulosta ei ole siihen mennessä saavutettu.

Yliopistojen henkilöstöjärjestöt antoivat lakkovaroituksen

13.2.2018 Tiedote

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia jättivät lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2.2018, jos neuvottelutulokseen ei päästä ennen sitä.

Pardia, JUKO, JHL: Valtion sopimusalalle neuvottelutulos virka- ja työehdoista

9.2.2018 Tiedote

Valtion sopijaosapuolet pääsivät tänään sopuun valtion virkamiehiä ja työntekijöitä koskevasta sopimuksesta vuosille 2018-2020.

Pardia: Pardian hallitus hyväksyi neuvottelutuloksia

2.2.2018 Tiedote

Palkansaajajärjestö Pardian hallitus hyväksyi kokouksessaan 2.2. neuvonta-alan runkosopimuksen ja Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluyhtiön työehtosopimuksen. Paltan erityisalojen neuvottelutulos hyväksyttiin alustavasti edellyttäen, että yrityskohtaisissa neuvotteluissa päästään neuvottelutulokseen

Pardia ja JHL: Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluyhtiön työteliäät neuvottelut päättyivät tulokseen

29.1.2018 Tiedote

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n, Palkansaajajärjestö Pardian/Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL:n ja Sivistystyönantajat ry:n neuvotteluissa Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluyhtiö Oy:n työehtosopimuksesta saavutettiin 28. tammikuuta neuvottelutulos.

Pardia: Työllistämispalveluihin lisäresursseja – aktiivimallista luovuttava

26.1.2018 Tiedote

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simolan mielestä paras keino työttömyyden hoitoon on Tanskan mukaisesti panostaa reilusti ja kunnolla työllistämispalveluihin ja työvoimaviranomaisten resursseihin.

Pardia: Palkkaratkaisuissa kehitettävä oikeudenmukaista palkkausta

16.1.2018 Tiedote

Pardian hallitus linjasi tänään kokouksessaan palkkausta ja palkitsemista. Pardian hallituksen mielestä oikeudenmukaisuus ja vastuullisuus, tasa-arvo ja samapalkkaisuus ovat arvoja, joita edistetään kaikissa palkkaratkaisuissa.

Yhteystiedot

viestintäpäällikkö
Riitta Nieminen
gsm 040 773 6591