Neuvotteluratkaisu Kansallisgallerian palkkausjärjestelmän muuttamisesta ja järjestelyerän jakamisesta

2.10.2018

Palkansaajajärjestö Pardia, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Sivistystyönantajat ovat 27.9.2018 saavuttaneet neuvotteluratkaisun Kansallisgallerian palkkausjärjestelmän muuttamisesta sekä järjestelyerän jakamisesta.

Kansallisgalleria on julkisoikeudellinen säätiö, jonka muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgalleria on maan suurin taidemuseo-organisaatio, jossa työskentelee noin 250 alan ammattilaista.

Liittojen hallinnoissa hyväksytty neuvottelutulos pohjaa viime keväänä syntyneeseen ratkaisuun. Osapuolet poikkesivat aiemmasta ratkaisusta jonkin verran neuvotellessaan Kansallisgallerialle entistä toimivamman ja oikeudenmukaisemman palkkausjärjestelmän. Keskeisin muutos palkkausjärjestelmään tehtiin henkilökohtaisten palkanosien taulukkoon, joka muuttuu nykyistä joustavammaksi ja samalla reagoivammaksi. Tehtäväkohtaisia palkanosia nostettiin osapuolten yhteisellä näkemyksellä joillain vaativuustasoilla.

Järjestelyerän suuruus on kokonaisuudessaan 1 % ja se määräytyy marraskuun 2018 palkkasumman mukaan. Palkankorotukset maksetaan 1.1.2019.

 

Lisätietoa: Pardian lakimies Ira Kyntäjä, ira.kyntaja(at)pardia.fi, 050 325 7507