Neuvottelu-uutinen (7.3.): Ajankohtainen neuvottelutilanne Pardian sopimusaloilla

7.3.2018 Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Paltan eritysalojen neuvotteluissa sopua ei ole vielä syntynyt Labtiumissa, Certiassa eikä Raskoneella. Lisäksi Kansallisgallerissa ei ole vielä sopua.

Paltan erityisalojen pääpöydässä syntyi neuvottelutulos Paltan, Pardian, JHL:n ja YTN kesken 30.1.2018. Neuvottelutulos hyväksyttiin Pardian hallituksessa 2.2. alustavasti edellyttäen, että yrityskohtaisissa neuvotteluissa päästään neuvottelutulokseen.

Pääpöydän neuvotteluratkaisussa sovittiin siitä, että Paltan erityisalojen yrityksissä käydään yrityskohtaiset työehtosopimusneuvottelut 1.3.2018 mennessä.  

Paltan eritysalojen neuvotteluissa sopua ei ole vielä syntynyt Labtiumissa, Certiassa eikä Raskoneella.

Kansallisgalleriassa ei ole vielä neuvottelutulosta. Työantajana Kansallisgalleria on järjestäytynyt Sivistystyönantajiin. Työehtosopimuksen sopijaosapuolia ovat Pardian lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL.

Muilla yksityisillä aloilla on sopu syntynyt.                          

Lisätietoja: Pardian vastaava lakimies Ari Komulainen, gsm 040 546 0858.

Neuvottelu-uutiset yksityisiltä aloilta löytyvät kotisivujen Ajankohtaista-palstalta uutisvirrasta ja myös kootusti kohdasta www.pardia.fi > viestintä > neuvottelu-uutiset. Uutisoinnissa käytössä myös Facebook ja Twitter.