« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Viestintä » Neuvottelu-uutiset

Neuvottelu-uutiset

Liikun, siis olen -kampanja haastaa lähtemään liikkeelle (4.5.)

Vaihda henkilöauto kävelyyn tai pyöräilyyn, varsinkin lyhyillä matkoilla. Tähän kannustaa Liikun, siis olen -kampanja. Alle kilometrin pituisista matkoista lähes neljännes tehdään henkilöautolla ja kahden - kolmen kilometrin matkoista autoilun osuus on jo 60 prosenttia.

Neuvottelu-uutinen (11.4.): Pardian sopimusaloilla neuvottelutulokset (11.4.)

Paltan eritysalojen neuvotteluissa sopu on saavutettu myös yrityskohtaisissa neuvotteluissa Labtiumissa, Certiassa sekä Raskoneessa.

Neuvottelu-uutinen (14.3.): Kansallisgalleriassa saavutettiin neuvottelutulos (14.3.)Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Kansallisgalleriassa saavutettiin tiistaina 13.3. neuvottelutulos työehtosopimuksesta. Sopimuskausi on 1.2.2018.-31.3.2020.

Tes-matematiikkaa epätietoisille - jäivätkö teollisuuden palkankorotukset kuntien jalkoihin? (12.3.)

Syksyllä käynnistyneen työmarkkinakierroksen kääntyessä lopulleen on herännyt epäilyksiä palkankorotusten yhteismitallisuudesta.

Neuvottelu-uutinen (7.3.): Ajankohtainen neuvottelutilanne Pardian sopimusaloilla (7.3.)Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Paltan eritysalojen neuvotteluissa sopua ei ole vielä syntynyt Labtiumissa, Certiassa eikä Raskoneella. Lisäksi Kansallisgallerissa ei ole vielä sopua.

Neuvottelu-uutinen (6.3.): Yliopistojen työehtosopimuksen sovintoesitys on hyväksytty (6.3.)Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Sopijaosapuolet ovat hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen 5.3. tekemän sovintoehdotuksen. Kaikki yliopistoihin ilmoitetut työtaistelut peruuntuvat. Työehtosopimus tulee voimaan 1.2.2018 ja se on voimassa 31.3.2020 asti.

Yliopistojen henkilöstöjärjestöt hyväksyivät sovintoesityksen – kaikki työtaistelutoimenpiteet peruuntuvat (6.3.)Tiedote

Yliopistojen henkilöstöjärjestöt JUKO, JHL ja Pardia sekä työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ovat hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen toisen sovintoehdotuksen yliopistojen työehtosopimusta koskevasta työriidasta. Näin ollen järjestöt myös peruvat työtaistelutoimet, joista toinen oli uhkaamassa jo keskiviikkona 7. päivä ja seuraava 14. maaliskuuta. Myös JHL:n tavaraliikenteeseen 7.3. kaavaillut tukilakot peruuntuvat.

Neuvottelu-uutinen (5.3.): Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen sovintoesitys hyväksytty (5.3.)Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Sopijaosapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Minna Helteen tänään 5.3. tekemän sovintoehdotuksen. Kaikki yksityiselle sosiaalipalvelualalle ilmoitetut työtaistelut peruuntuvat. Näin myös Jyty-Pardia-STHL neuvottelujärjestö ry:n ja muiden palkansaajajärjestöjen jäseniä koskeva vuoronvaihto- ja ylityökielto päättyy välittömästi.

Kolmas lakkovaroitus yksityiselle sosiaalipalvelualalle – laajamittaiset lakot voidaan välttää, jos työnantaja tulee neuvotteluissa vastaan (2.3.)Tiedote

Yksityisiä päiväkoteja ja sote-yrityksiä koskeva lakko on yhä vältettävissä, jos työnantaja suostuu kuromaan umpeen perusteettoman palkkaeron kuntasektoriin nähden sekä rajoittamaan nollasopimusten käyttöä, yksityisen sosiaalipalvelualan henkilöstöjärjestöt sanovat.

Neuvottelu-uutinen (2.3.): Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin (2.3.)Neuvottelu-uutinen

Artikkelissa käsitellään lakon vaikutuksia työsuhteen ehtoihin kuten palkkaan ja palkanmaksuun tai vuosilomiin ja eläkkeisiin.

Yliopistot

Alalle saatiin sopu 6.3. Kaikki työtaistelutoimenpiteet on peruutettu. Lue lisää >>

Yksityinen sosiaalipalveluala

Alalle saatiin sopu 5.3. 2018

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy heti ja työtaistelut peruuntuvat.

Tutustu tarkemmin  >>

Lisätietoja neuvottelujen viestinnästä:
viestintäpäällikkö Riitta Nieminen,
gsm 040 773 6591


25.9.2018 klo 16:10:52