Aikooko Pardia-Pro tukea yksittäisiä ehdokkaita, jäseniä tai puolueita vaalien yhteydessä raha- tai muilla lahjoituksilla, ts. käytetäänkö jäsenmaksuja tällaiseen?

4.10.2018

Molemmat järjestöt, sekä Palkansaajajärjestö Pardia että Ammattiliito Pro ovat jo sääntöjensä mukaan puoluepoliittisesti sitoutumattomia järjestöjä.

Pardia kotisivuilta voi lukea, että lähtökohtana on, että Pardia ei tue poliittisia puolueita tai ehdokkaita/jäseniä rahalahjoituksin.

Pardia on perinteisesti antanut muun muassa nettisivuillaan tilaa kaikille ehdokkaille puoluekantaan katsomatta eri vaalien alla. Samoin on toiminut Pro, myös puoluekantaan katsomatta.

Kumpikaan järjestö ei ole tukenut raha- eikä muin lahjoituksin poliittisia puolueita. Pro on tukenut hyvin pienessä määrin puoluekantaan katsomatta tasapuolisesti ja samalla tavalla omia jäseniään vaalityössä.

Sekä Pardian että Pron jäsenilleen antama näkyvyys on osa järjestöjemme yhteiskuntavaikuttamista, jonka tarkoituksena on turvata jäsentemme edunvalvonta osaltaan.

Päivitetty: 22.11.2018/rni