Jäsenyydestä

Jäsenyys ja jäsenmaksu

Jäsen kuuluu Pardian jäsenjärjestön tai -jäsenyhdistyksen kautta.

Jäsenmaksut vaihtelevat jäsenyhdistyksittäin. Kysy oma jäsenmaksusi omasta jäsenyhdistyksestäsi tai Pardian jäsenrekisteristä.

Tarkista palkkalaskelmasta jäsenmaksuperintä

Muista tarkistaa palkkalaskelmastasi, että sinulta on peritty jäsenmaksu. Erityisen tärkeää on tehdä tarkistus silloin, kun työpaikkasi vaihtuu esimerkiksi organisaatiomuutoksessa. Kun työnantaja vaihtuu, joudut tekemään uuden valtakirjan.

Ilmoita jäsenrekisteriin muutokset

Yhteys- ja työpaikkatietojen ylläpitäminen tapahtuu helpoimmin, kun kirjaudut www.pardia.fi sivuston ylälaidassa olevasta linkistä Sähköiseen asiointiin (kirjautumisohje).

Muut muutokset, kuten jäsenmaksujen suuruuteen vaikuttava jäsenlajin muuttuminen (esim. äitiysloma, palkaton vapaa, eläkkeelle siirtyminen), voit antaa jäsentietojen muutoslomakkeella.

Huomaa kuitenkin, että työnantajan vaihtuminen edellyttää työnantajaperinnässä uutta valtakirjaa.

Eläkkeellä olevan jäsenmaksut vuonna 2018 ovat palvelumaksu ja eläkeläisjäsenmaksu

Jäsen kuuluu Pardiassa eläkeläisjäseneksi jäätyäänkin jäsenjärjestöön tai -yhdistykseen. Yhtä yhtenäistä jäsenmaksua eläkeläisille ei ole, sillä osa jäsenjärjestöistä ja -yhdistyksistä veloittaa tällä hetkellä 60 euroa/vuosi ja osa enemmän tai vähemmän.

Tähän eläkkeellä olevan jäsenen jäsenmaksuun (60 euroa) kuuluu jäsenvakuutus 68-vuotiaaksi asti. Voit mahdollisesti tilata jäsenkalenterin, jos järjestöllä on olemassa kalenteri. Lisäksi jäsen saa voimassa olevat Pardian hotelli- ja risteilyalennukset, polttoainealennukset ja vastaavat jäsenkorttia vastaan 68-vuotiaaksi. Tarkemmat tiedot jäseneduista löytyvät Pardian kotisivuilta.

Mikäli omaan jäsenjärjestöösi tai -yhdistykseesi voi kuulua vielä 68 vuotta täytettyäkin, niin eläkeläisjäsenmaksu yli 68-vuotiaille sisältää vain jäsenjärjestöjen ja -yhdistysten omat jäsenedut, joita voit kysyä omasta jäsenjärjestöstäsi. Jäsenkorttia ei lähetetä yli 68-vuotiaille.

Osalla jäsenjärjestöistä ja -yhdistyksistä on myös joitakin lisäetuja jäsenille.

Päivitetty: 20.12.2017/rni