Neuvonta-ala

Neuvonta-alalla noudatetaan neuvonta-alan runkosopimusta, joka neuvotellaan Palvelualojen työnantajat PALTAn kanssa. Maaseudun neuvonta-alalla työskentelevät Pardian jäsenet ovat järjestäytyneet Maaseutuneuvonnan Tekniset Toimihenkilöt MATT ry:n, jotka työskentelevät maaseutukeskuksissa ja osin myös Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksissa. Jäsenet suorittavat erilaisia neuvontatehtäviä taloushallinnosta kasvinviljelyyn ja puutarhanhoitoon sekä kotieläinjalostukseen.
 
Pardian lisäksi toimihenkilöpuolella neuvotteluosapuolia ovat Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Agronomiliitto.
 
Pardia edustaa merkittävää osaa tämän alan työntekijöistä. Alan suurimpia työantajayhteisöjä ovat ProAgriat, Käsi- ja Taideteollisuusala, 4H-yhdistykset ja Martat. Sopimusalan piirissä on noin 1 000 työntekijää, joista pardialaisia on noin 200.
 
Sopimuskausi päättyy 31.12.2020.
 
Pardian sopimusneuvottelijoita ovat asiamies Pentti Ekola ja Maaseutuneuvonnan Tekniset Toimihenkilöt MATT ry:n puheenjohtaja Mikko Penttinen.

PDF-tiedostoneuvonta_alan_tes_2018-.pdf (326 kB)
työehdotosopimus 2018-2020
Päivitetty: 29.9.2017/rni