Yksityiset alat

Pardian yrityssektori

Pardian yksityiset alat muodostuu 24 sopimusalasta. Alalla solmitaan 30 työehtosopimusta. Jäseniä yksityisillä aloilla on noin 10 000.

Pardian yksityissektori koostuu useista itsenäisistä sopimusaloista. Sopimukset neuvotellaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliittojen kanssa. Näistä Pardian kannalta merkittävimmät ovat Palvelualojen työnantajat PALTA, Sivistystyönantajat sekä Sosiaalialan Työnantajat.

Yksityissektorilla pardialaiset työskentelevät muun muassa yliopistoissa, Kelassa, Alkossa, Finavialla, VR:llä, A-Katsastuksessa, Destiassa, Inspectassa, Raskoneella, Metsähallituksessa, maaseutukeskuksissa, FABA osuuskunnassa ja Senaatti-kiinteistöissä. 

Uutisia

Valinnanvapauslain luonnos on valmis

19.10.2017

Uusi luonnos valinnanvapauslaista on valmistunut. Lakiluonnos lähtee lausuntokierrokselle loka-marraskuun vaihteessa.

Puheenjohtajavalintoja Pardian jäsenjärjestöissä

19.10.2017

Pardian jäsenjärjestöt ovat pitäneet liitto- vuosi- tai edustajakokouksiaan ja valinneet puheenjohtajia. Onnea puheenjohtajille vaativaan työhön.

STTK: Perhevapaauudistus valmisteltava huolella

18.10.2017

STTK:n hallitus käsitteli 18. lokakuuta perhevapaauudistusta. Järjestö pitää myönteisenä, että uudistustyö on vihdoin lähtenyt liikkeelle, mutta lopputuloksen kanssa ei pidä hätiköidä

Sopimusalat: Seminologit, maaseudun neuvonta-ala ja yksityinen sosiaalipalveluala

17.10.2017 Neuvottelu-uutiset

Asiamies Pentti Ekolan työpöydällä on Pardian yksityisistä aloista seminologien ja keinosiemennysasemien ja neuvonta-alan sopimukset sekä yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus.

Talven ja kevään 1.askel-hyvinvointijaksot haettavana

16.10.2017

PHT:n suositut talven ja kevään 1.askel-hyvinvointijaksot ovat taas haettavissa 15.10. lähtien. Tarjolla on niin hiihtolomareissuja kuin pääsiäisen viettoa liikunnan parissa.