Yksityiset alat

Pardian yrityssektori

Pardian yksityiset alat muodostuu 24 sopimusalasta. Alalla solmitaan 30 työehtosopimusta. Jäseniä yksityisillä aloilla on noin 10 000.

Pardian yksityissektori koostuu useista itsenäisistä sopimusaloista. Sopimukset neuvotellaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliittojen kanssa. Näistä Pardian kannalta merkittävimmät ovat Palvelualojen työnantajat PALTA, Sivistystyönantajat sekä Sosiaalialan Työnantajat.

Yksityissektorilla pardialaiset työskentelevät muun muassa yliopistoissa, Kelassa, Alkossa, Finavialla, VR:llä, A-Katsastuksessa, Destiassa, Inspectassa, Raskoneella, Metsähallituksessa, maaseutukeskuksissa, FABA osuuskunnassa ja Senaatti-kiinteistöissä. 

Uutisia

LUVA - Luonnonvarat ja STTK solmivat yhteistyösopimuksen

19.4.2018

LUVA - Luonnonvarat ry ja keskusjärjestö STTK ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla halutaan edistää luonnonvara-alojen ja sen asiantuntijoiden, toimihenkilöiden ja alaa opiskelevien edunvalvontaa sekä järjestäytymistä LUVAn jäsenjärjestöihin ja STTK-laisiin liittoihin.

Työelämän säännöt -sivustolle koottu kattavasti tietoa

18.4.2018

Missä tilanteissa työnantaja saa käyttää kameravalvontaa? Entä mikä olikaan lomanmääräytymisvuosi?

Suuri osa syrjinnästä jää piiloon - työsyrjintätapauksia toivotaan julkisiksi

17.4.2018

Työelämän syrjintään yhdenvertaisuusvaltuutetun toimivalta ei yllä. Silti valtuutetulle on tullut runsaat 170 ilmoitusta työsyrjinnästä.

STTK:n hallitus: Työllisyys ja kilpailukyky eivät parane pelon ilmapiirissä ja nuoria kyykyttämällä

16.4.2018

Hallitus päätti kehysriihessä helpottaa nuorten työttömien työllistymistä työsopimuslakiin tehtävällä muutoksella. Sen myötä työnantaja saisi tehdä vähintään 3 kuukautta yhtäjaksoisesti työttömänä työnhakijana olleen, alle 30-vuotiaan nuoren kanssa määräaikaisen työsopimuksen ilman perusteltua syytä.

Luottaako vai ei? Eläkekeskustelu kuplii ja porisee

13.4.2018

Eläke? Melko kaukana sumuisessa tulevaisuudessa, tuntuu ehkä parikymppisestä. Ja kenties sitä ei edes saa. Mitä eläkkeitä koskevasta keskustelusta sanovat Allianssin ja Telan edustajat?