Yksityiset alat

Pardian yrityssektori

Pardian yksityiset alat muodostuu 24 sopimusalasta. Alalla solmitaan 30 työehtosopimusta. Jäseniä yksityisillä aloilla on noin 10 000.

Pardian yksityissektori koostuu useista itsenäisistä sopimusaloista. Sopimukset neuvotellaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliittojen kanssa. Näistä Pardian kannalta merkittävimmät ovat Palvelualojen työnantajat PALTA, Sivistystyönantajat sekä Sosiaalialan Työnantajat.

Yksityissektorilla pardialaiset työskentelevät muun muassa yliopistoissa, Kelassa, Alkossa, Finavialla, VR:llä, A-Katsastuksessa, Destiassa, Inspectassa, Raskoneella, Metsähallituksessa, maaseutukeskuksissa, FABA osuuskunnassa ja Senaatti-kiinteistöissä. 

Uutisia

TELAn alueelliset työeläkekoulut keväällä 2018

21.2.2018

Työeläkekoulut ovat tarkoitettu palkansaajajärjestöjen luottamushenkilöille, liittojen toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille, aktiiveille sekä jäsenille.

Pardia: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle toinen lakkovaroitus

20.2.2018 Tiedote

Valtakunnansovittelijalle on jätetty 20.2.2018 ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelualan työtaistelu-uhan laajentumisesta, mikäli neuvottelutulosta ei ole saavutettu. Työtaistelutoimet laajenevat koskemaan varhaiskasvatuksen lisäksi muutamia isoja valtakunnallisia yrityksiä.

Jo toinen lakkovaroitus – yliopistosektorin työtaistelu uhkaa laajentua

20.2.2018 Tiedote

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia antoivat tiistaina 20. helmikuuta jo toisen lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan kuudessa yliopistossa lakkona 7. maaliskuuta, jos neuvotteluratkaisuun ei päästä ennen sitä.

Neuvottelu-uutinen (19.2.):Yliopistojen työehtosopimuksen sovittelu jatkuu tänään

19.2.2018 Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu jatkuu tänään 19.2. klo 15.00 valtakunnansovittelija Janne Metsämäen johdolla.

Pardian jäsentutkimus: Seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi työpaikoilla on madallettava kynnystä puhua ja puuttua häirintään

19.2.2018 Tiedote

#MeToo-kampanja nosti seksuaalisen häirinnän yleisyyden esille. Pardian tuoreen jäsentutkimuksen mukaan häirintäkokemuksista puhuminen on edelleen vaikeaa ja niihin ei puututa riittävän aktiivisesti. Kyselyyn vastasi yli 6 000 jäsentä.