Yksityiset alat

Pardian yrityssektori

Pardian yksityiset alat muodostuu 24 sopimusalasta. Alalla solmitaan 30 työehtosopimusta. Jäseniä yksityisillä aloilla on noin 10 000.

Pardian yksityissektori koostuu useista itsenäisistä sopimusaloista. Sopimukset neuvotellaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliittojen kanssa. Näistä Pardian kannalta merkittävimmät ovat Palvelualojen työnantajat PALTA, Sivistystyönantajat sekä Sosiaalialan Työnantajat.

Yksityissektorilla pardialaiset työskentelevät muun muassa yliopistoissa, Kelassa, Alkossa, Finavialla, VR:llä, A-Katsastuksessa, Destiassa, Inspectassa, Raskoneella, Metsähallituksessa, maaseutukeskuksissa, FABA osuuskunnassa ja Senaatti-kiinteistöissä. 

Uutisia

Pardian pieni kesämuistio, päivitys

6.7.2018 Päivitys 2.7.

Pardian toimiston kesä, STTK SuomiAreenalla – eikä unohdeta niitä jäsenten rahanarvoisia kesäetuja. Mukavaa kesää!

STTK: Työelämä eriarvoistuu työsopimuslain muutosesityksillä

5.7.2018

STTK ei kannata hallituksen kehysriihessä päätettyä työsopimuslain henkilöön liittyvän irtisanomisperusteen muuttamista.

STTK: Vuosilomalain muutokset parantavat osin työntekijöiden lomaoikeutta

5.7.2018

Työ- ja elinkeinoministeriössä on valmisteltu vuosilomalakiin muutoksia, jotka huomioivat Euroopan unionin tuomioistuimen viimeaikaisen oikeuskäytännön.

STTK: Aktiivimalli 2 on sekava ja palvelut riittämättömät

28.6.2018

Työ- ja elinkeinoministeriössä on valmisteltu omaehtoisen työnhaun mallia ja työttömyysturvan seuraamusjärjestelmää eli niin sanottua aktiivimalli 2:sta koskevaa esitystä. Se lähti lausunnolle tänään. STTK:n mielestä esitys on jälleen yksi esimerkki kehnosta lainvalmistelun tasosta.

Sote- ja maakuntauudistustus lykkääntyy jälleen

28.6.2018

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti 27. kesäkuuta eduskunnalle, että sote- ja maakuntauudistuksen alkua lykätään vuoteen 2021.