Yksityiset alat

Pardian yrityssektori

Pardian yksityiset alat muodostuu 24 sopimusalasta. Alalla solmitaan 29 työehtosopimusta ja Pardian jäseniä on noin 15 000.

Pardian yksityissektori koostuu useista itsenäisistä sopimusaloista. Sopimukset neuvotellaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenliittojen kanssa. Näistä Pardian kannalta merkittävimmät ovat Palvelualojen työnantajat PALTA, Sivistystyönantajat sekä Sosiaalialan Työnantajat.

Yksityissektorilla pardialaiset työskentelevät muun muassa yliopistoissa, Kelassa, Alkossa, Finavialla, VR:llä, A-Katsastuksessa, Destiassa, Inspectassa, Raskoneella, Metsähallituksessa, maaseutukeskuksissa, FABA osuuskunnassa ja Senaatti-kiinteistöissä. 

Uutisia

Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto on huolissaan maakuntauudistuksesta

24.5.2017

TE-toimistot lakkautetaan ja työvoimapalvelujen järjestäminen siirtyy vuoden 2019 alusta uusien perustettavien 18 maakunnan järjestämisvastuulle. Samassa yhteydessä myös TE-toimistojen asiantuntijat siirtyvät aluksi maakuntiin ja siitä parin seuraavan vuoden kuluessa kuka minnekin, kenties myös te-palveluita tuottavien yritysten palvelukseen.

Pitkäaikaistyöttömyys väheni huhtikuussa

24.5.2017

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli huhtikuun lopussa yhteensä 304 300 työtöntä työnhakijaa. Se on 36 700 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

YTR: Edes neuvotteluosapuolten tulisi ymmärtää sovittu

23.5.2017 Yksityiset alat

Voisi pitää jonkinlaisena vähimmäistavoitteena, että edes tes-neuvottelijat kummallakin puolella ymmärtäisivät, mitä työehtosopimuksessa on sovittu, puheenjohtaja Niko Simola totesi Pardian yksityisten sopimusalojen toimintaryhmän (YTR) tapaamisessa tiistaina 23. toukokuuta.

Palkitse yhdistysaktiivi – ehdota Vuoden Välkkyä

22.5.2017

Vuoden Välkky -palkinnolla halutaan tuoda esiin ja palkita hyviä ammattiyhdistystoimintaa kehittäviä ideoita.

STTK:n Palola Kirkkopäivillä: Yhteiskuntavastuu kärsii maineen menetyksestä

19.5.2017

Turussa tänään alkaneilla Kirkkopäivillä STTK:n tilaisuudessa keskusteltiin rahan vallasta ja vastuusta.