Valtio

Pardiaan on järjestäytynyt valtaosa valtion palveluksessa olevasta henkilöstöstä. Pardian jäsenistöstä enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa. 

Valtion keskustason virka- ja työehtosopimukset Pardia neuvottelee Valtion työmarkkinalaitoksen kanssa. Sopimuskausien aikana istuu yleensä useita eri työryhmiä, joista sovitaan sopimuskauden taitteessa aina kun uusi virka- ja työehtosopimus solmitaan.

Tarkentavat virka- ja työehtosopimukset ovat hallinnonala- tai virastokohtaisia. Näissä sopimuksissa sovitaan tarkemmin yksityiskohdista esim. palkkausjärjestelmät, luottamusmiespalkkiot, suojavaatesopimukset yms.

Työpaikalla jäsenen asioita hoitaa luottamusmies.

Uutisia

STTK: Perhevapaauudistus valmisteltava huolella

18.10.2017

STTK:n hallitus käsitteli 18. lokakuuta perhevapaauudistusta. Järjestö pitää myönteisenä, että uudistustyö on vihdoin lähtenyt liikkeelle, mutta lopputuloksen kanssa ei pidä hätiköidä

Sopimusalat: Seminologit, maaseudun neuvonta-ala ja yksityinen sosiaalipalveluala

17.10.2017 Neuvottelu-uutiset

Asiamies Pentti Ekolan työpöydällä on Pardian yksityisistä aloista seminologien ja keinosiemennysasemien ja neuvonta-alan sopimukset sekä yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus.

Talven ja kevään 1.askel-hyvinvointijaksot haettavana

16.10.2017

PHT:n suositut talven ja kevään 1.askel-hyvinvointijaksot ovat taas haettavissa 15.10. lähtien. Tarjolla on niin hiihtolomareissuja kuin pääsiäisen viettoa liikunnan parissa.

Janne Metsämäki sovittelijaksi ja Jukka Ahtela valtakunnansovittelijan sijaiseksi

13.10.2017

Ahtela ja Metsämäki toimivat sivutoimisina työriitojen sovittelijoina. He hoitavat yksittäisiä työriitojen sovittelutehtäviä valtakunnansovittelijan toimeksiannosta.

Perjantai 13. on taas Tapaturmapäivä

12.10.2017

Perjantaina 13. lokakuuta vietettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona tapaturmaa. Monen taustalla vaikuttaa kiire.