1.askel hyvinvointijaksot - tuetut lomat

 

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT tarjoaa hyvinvointia Sinulle ja perheellesi. Nyt haussa 15.1. alkaen kesä 2018!


1.askel -perhejaksot

PHT haluaa kannustaa niin aikuisia kuin perheitä huolehtimaan omasta terveydestä, löytämään mieleiset tavat liikkua ja elää terveellisemmin.

Työn, perheen ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on haasteellista ja yhteistä aikaa arjessa on vähän. Aikaa ja mahdollisuuksia liikunnalle, yhteisille harrastuksille ja ruokailuhetkille on harvoin.

PHT:ssä halutaan edistää lapsiperheiden hyvinvointia ja arjessa jaksamista. Tarjoamme yhdessäoloa perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävillä 1.askel-hyvinvointijaksolla. Haettavien jaksojen ohjelmasisältöihin ja ajankohtiin tutustumalla löydät perheellesi mieluisimmat vaihtoehdot.

  • 10–15 perhettä osallistuu kullekin jaksolle, perheessä mukana yksi tai useampi alle 17-v. lapsi
  • Majoitus perhehuoneessa täysihoidolla + ohjelma
  • Ohjelma liikunnallinen, virikkeellinen, elämyksellinen terveisiin elintapoihin kannustava

Hinnat perhejaksoille

Muistathan veikkausvoittovaroin tuetut hinnat: Aikuiset: 100€/aikuinen / 5 vrk (4 yötä), Lapset 6-16 v: 60 €/lapsi / 5 vrk (4 yötä). Omavastuuhinta sisältää majoituksen, ruoat ja ohjelman. Työttömille aikuisten omavastuu puoleen hintaan.


Tarkemmat ohjeet PHT:n kotisivuilta. Luettelo jaksoista löytyy PHT:n kotisivuilta.

 

Uudet tuulet puhaltavat PHT:n aikuisten jaksoissa

PHT toteutti vuoden 2016–2017 aikana pilottihankkeen Ensimmäinen askel pysyvään muutokseen. Hankkeessa hyödynnettiin hyväksymis- ja omistautumisterapiaa hyvinvointijaksojen ohjelmassa. Hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT) on yksilön käyttäytymistä tukeva menetelmä ja malli, jossa on keskeistä psykologisen joustavuuden kehittyminen.

Pilottihanke oli onnistunut niin osallistujien kuin mukana olleiden järjestäjien mielestä. Nyt sille seuraa jatkoa kolmen vuoden kokeiluhankkeessa, jonka PHT toteuttaa useammassa kohteessa valtakunnallisesti. Kesällä 2018 alkavat Pysyvään muutokseen-jaksot, joissa kaikissa hyödynnetään HOT-terapiaa. Jaksoissa puhaltavat muutkin uudet tuulet, niistä kerromme keväämmällä.

Yksi muutoksista on se, että Pysyvään muutokseen -jaksoille voi hakea työikäiset, myös palkkasuhteessa olevat henkilöt. Toivomme kuitenkin, että jaksoja hakisi jatkossakin sankoin joukoin työterveyden ulkopuoliset työikäiset suomalaiset.

PHT:n toimistolla ollaan uudesta hankkeesta todella innoissaan. Hyvinvointitoiminnassa on tärkeää muuttua ajan mukana ja vastata kentän tarpeisiin. Haluamme viedä jaksoja holistisempaan suuntaan, tarjota osallistujille uusia tapoja käsitellä elämämuutosta. Uusilla jaksoilla ei vain näytetä kuinka muutos tapahtuu, vaan kysytään millainen muutos sopisi juuri Sinulle - mikä on Sinun tapasi voida hyvin.

Jaksojen hakuaikaa ja tarkkaa aikataulua ei ole vielä mlyöty lukkoon - kaikkein parhaiten saat tiedon uusista jaksoista tilaamalla uutiskirjeemme, löydät siihen linkin uutiskirjeen lopusta.

Muutosten kevättä kaikille toivottaa

Pasi Ylitalo, toiminnanjohtaja PHT

Valinnassa noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön ja Veikkauksen ohjeita. Lomajärjestö valitsee tuen saajat ja ilmoittaa hakijalle päätöksestä.

Järjestämme yhteistyössä Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry:n kanssa perheiden hyvinvointijaksoja/perheviikkoja. PHT vastaa osallistujavalinnoista jaksoille sekä perheviikon/hyvinvointijakson järjestelyistä. Hakeminen ja valituksi tuleminen eivät edellytä ammattiliiton jäsenyyttä.

Lue lisää PHT:n kotisivuilta.

Päivitetty: 11.1.2018/rni