1.askel hyvinvointijaksot - tuetut lomat

Pysyvään muutokseen-jaksot panostavat työikäisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

PHT ry on uudistanut kevään 2018 aikana aikuisten 1.askel-hyvinvointitoiminnan. Uusi Pysyvään muutokseen-hyvinvointijakso on tarkoitettu kaikille työikäisille, myös palkkasuhteessa oleville.

Jaksoilla käytetään arvo- ja hyväksyntäpohjaista lähestymistapaa, joka tukee osallistujaa itse löytämään oman hyvinvointinsa avaimet. Suuntautumisvaihtoehtoja on kaksi: LIIKE ja MIELI. Niissä painottuu liikkuminen sekä mielen taitojen oppiminen. Molemmissa harjoitellaan tietoisuustaitojen käyttämistä niin liikunnassa, syömistottumuksissa kuin muussa elämänhallinnassa.

Osallistuja oppii tekemään itselleen merkityksellisiä valintoja ja menee kohti oman näköistä hyvää elämää. Jaksokokonaisuus on kolmivaiheinen, 3 vrk + 2vrk + 2vrk, jolloin pysyvä muutos elämäntapoihin mahdollistuu. Oivallusten viemistä parempaan arkeen ehditään harjoitella ja ryhmän kanssa pääsee peilaamaan arjen kokemuksia. Osallistujan psykologinen joustavuus kasvaa, jolloin löydetään uudenlainen suhtautumistapa itseensä ja omaan tapaan voida hyvin.

Pysyvään muutokseen-jaksoille käynnistyy huhti - toukokuun aikana. Haku jaksoille alkaa 1.4. ja ensimmäisten jaksojen haku jatkuu 31.5. asti.

Pysyvään muutokseen-jaksot pähkinänkuoressa:

Kesto: 3 vrk + 2 vrk +2 vrk

Kenelle: Työikäiselle yksilölle tai pariskunnalle jotka kaipaavat tukea hyvinvointiinsa tai haluavat aloittaa elämäntaparemontin.

Kuka voi hakea: Kaikki aikuiset työikäiset; palkkasuhteessa olevat, itsensätyöllistäjät ja työttömät

Milloin: Haku jaksoille alkaa 1.4. – 31.5.2018 ja ensimmäiset jaksot toteutuvat 24.7. lähtien. Sen jälkeen haku on auki jatkuvasti.

Kustannukset: 25 e /vrk, hinta pitää sisällään majoituksen yhden hengen huoneessa, täyshoidon sekä ohjelman. Työttömille omavastuu puoleen hintaan.

Missä: Jaksot toteutetaan laadukkaissa kylpylöissä ja monitoimikeskuksissa ympäri Suomen. Alla listaus kohteista.

Sport & Spa hotel Vesileppis

Urheiluopisto Kisakeskus

Kruunupuisto

Kyyhkylän kuntoutuskeskus

Utkujärven majat

Kuntoutuskeskus Kankaanpää

Imatran kylpylä

Ikaalisten Kylpylä

Hyvinvointikartano Kaisankoti

Hotelli Kivitippu

Kiipula

Zemppi

 

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT tarjoaa hyvinvointia Sinulle ja perheellesi. Nyt haussa 15.1. alkaen kesä 2018!


1.askel -perhejaksot

PHT haluaa kannustaa niin aikuisia kuin perheitä huolehtimaan omasta terveydestä, löytämään mieleiset tavat liikkua ja elää terveellisemmin.

Työn, perheen ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on haasteellista ja yhteistä aikaa arjessa on vähän. Aikaa ja mahdollisuuksia liikunnalle, yhteisille harrastuksille ja ruokailuhetkille on harvoin.

PHT:ssä halutaan edistää lapsiperheiden hyvinvointia ja arjessa jaksamista. Tarjoamme yhdessäoloa perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävillä 1.askel-hyvinvointijaksolla. Haettavien jaksojen ohjelmasisältöihin ja ajankohtiin tutustumalla löydät perheellesi mieluisimmat vaihtoehdot.

  • 10–15 perhettä osallistuu kullekin jaksolle, perheessä mukana yksi tai useampi alle 17-v. lapsi
  • Majoitus perhehuoneessa täysihoidolla + ohjelma
  • Ohjelma liikunnallinen, virikkeellinen, elämyksellinen terveisiin elintapoihin kannustava

Hinnat perhejaksoille

Muistathan veikkausvoittovaroin tuetut hinnat: Aikuiset: 100€/aikuinen / 5 vrk (4 yötä), Lapset 6-16 v: 60 €/lapsi / 5 vrk (4 yötä). Omavastuuhinta sisältää majoituksen, ruoat ja ohjelman. Työttömille aikuisten omavastuu puoleen hintaan.


Tarkemmat ohjeet PHT:n kotisivuilta. Luettelo jaksoista löytyy PHT:n kotisivuilta.

 

Valinnassa noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön ja Veikkauksen ohjeita. Lomajärjestö valitsee tuen saajat ja ilmoittaa hakijalle päätöksestä.

Järjestämme yhteistyössä Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry:n kanssa perheiden hyvinvointijaksoja/perheviikkoja. PHT vastaa osallistujavalinnoista jaksoille sekä perheviikon/hyvinvointijakson järjestelyistä. Hakeminen ja valituksi tuleminen eivät edellytä ammattiliiton jäsenyyttä.

Lue lisää PHT:n kotisivuilta.

Päivitetty: 11.1.2018/rni