Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Pardialaisessa Suomi 100 -kirjoitussarjassa
pohditaan reilua, hyvää työelämää.

Kirjoittajina ovat Pardian jäsenjärjestöjen puheenjohtajat / Pardian hallituksen jäsenet ja toimiston asiantuntijat.

Kirjoituksia saa kommentoida vapaasti, mutta kommenttien tulee olla lakien ja hyvän tavan mukaisia. Omalla nimellä kommentointi on reilua kommentointia.

Timo Nousiainen: Sadassa vuodessa luotu turvaverkko

2.5.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Kun puhutaan satavuotiaasta Suomesta, puhumme menestystarinasta. Emme elä täydellisessä lintukodossa, mutta monilla mittareilla lähellä sitä. Me suomalaiset loistamme silloin, kun mitataan inhimillistä hyvinvointia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Olemme myös tilastojen mukaan maailman viidenneksi onnellisin maa.

Riitta Nieminen: Valittamatta parasta - osaaminen sormenpäissä

27.4.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Olin pieni koululainen, kun juhlistettiin 50-vuotiasta Suomea. Nyt takana on reilut 35 vuotta työelämää ja toivottavasti edessä vielä monta hyvää työvuotta.

Mikko Äikäs: Reilua työelämää myös luottamusmiehelle

25.4.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Luottamusmiehen tehtävänä on huolehtia siitä, että sopimuksia sovelletaan oikein ja niitä noudatetaan. Puolin ja toisin.

Marja-Leena Karekivi: Jokainen ihminen on laulun arvoinen

20.4.2017 Reilua työelämää 100 vuotiaassa Suomessa

Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden teema on ”yhdessä”. Isänmaa on tärkeä asia meille kaikille. Sotiemme veteraanit ovat sen meille nykypolville merkittävin ponnistuksin lunastaneet. Tämä on hyvä maa elää ja tehdä työtä.

Satu Henttonen: Joskus se itkettää - työelämän suola

18.4.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Työtä voi tehdä monella tavalla. Siinä voi olla sydämestään mukana tai sitten voi tehdä vain sen, mitä vaaditaan ja nostaa palkkaa.

Heikki Tuominen: Kovista tuulista leppoisaan puhuriin

13.4.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

On joulukuun alku vuonna 1984. Pakastaa ja sataa lunta. Olen veneessä ja valmistautumassa purjehtimaan kohti Kööpenhaminaa. Joulukuu kovine tuulineen ei ole tavallinen purjehduskuukausi Itämerellä. Edessä ei ole leppoisa kesäpurjehdus.

Sari Jokikallas: Minne pilvet karkaavat?

11.4.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Poliittista keskustelua hallitsee talous ja työ. Eliitin mielestä ainakin julkinen talous on aina kuralla. Työ ja sen tekijät ovat eksyneet toisistaan. Yksimielisyys näyttää vallitsevan yhdestä asiasta: työhön on saatava enemmän porukkaa.

Heli Martinmäki: Olkaamme ylpeitä julkisesta sektorista

6.4.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Itsenäinen Suomi on meille monelle itsestäänselvyys. Arjen kiireen keskellä sitä ei tule ajatelleeksi ja arvostaneeksi tarpeeksi. Itsenäisyyden juhlavuotena voisimme kiinnittää huomioita asioihin, jotka ovat maassamme erinomaisesti moniin muihin maihin verrattuna.

Harri Sirén: Suomi ja Eurooppa tarvitsevat palkankorotuksia

4.4.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Olemme kärvistelleet taloudellisen laman ja taantuman kourissa vuosikausia. Se on merkinnyt palkansaajille melkoista tinkimistä palkoissa ja monissa muissa omaan ja perheen talouteen vaikuttavissa menoissa ja tuloissa.

Eija Tuutti: Onko Suomella liian kiire – jonnekin tuntemattomaan?

30.3.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Sataa vuottaan juhlivassa Suomessa monen tunnollisen ja kunnollisen valtion virkamiehen arki on muuttumassa radikaalisti parin vuoden kuluttua. Julkisessa vyörytyksessä tuntuu siltä, että virkamiehestä on tullut vain rasite ja valtakunnan byrokraattien ykköspahis.

Niko Simola: Murheellisten laulujen maasta maailman kärkeen

27.3.2017 Reilua työelämää 100-vuotiaassa Suomessa

Itsenäisyyden juhlavuoden teema on yhdessä. Valinta on sopiva, sillä Suomea on sadan vuoden ajan rakennettu yhdessä ja yhteisistä asioistamme on päätetty yhdessä. Monipuolinen ja monimuotoinen Suomi on kaikkine erilaisuuksineen ja rikkauksineen oma yhteinen kotimme.