Nenäpäivä auttaa maailman lapsia – Pro on Nenäpäivän pääyhteistyökumppani

8.11.2018

Nenäpäiväpallo sai seurakseen puheenjohtajat Heli Martinmäki (KTH) ja Satu Henttonen (YHL). Kuva. Nina Tuomainen

Nenäpäivää vietetään 9.11.2018. Kampanja huipentuu Suomen suurimpaan hyväntekeväisyyslähetykseen, Nenäpäivä-show’hun, Yle TV2:lla.

Mihin keräysvarat käytetään?

Nenäpäivä auttaa maailman lapsia hankkien varoja yhdeksän järjestön pitkäkestoisiin kehitysyhteistyöhankkeisiin Afrikassa, Aasiassa sekä Etelä-Amerikassa. Nenäpäivällä on neljä teemaa, joihin varat suunnataan: terveys, turva, koulutus ja ravinto. Näitä neljää tuetaan, jotta jokaisella maailman lapsella olisi mahdollisuus hyvään elämään. Nenäpäivän keräystuotolla järjestöt edistävät siis lasten koulutusta ja turvaa, vahvistavat perheiden ja yhteisöjen asemaa sekä tekevät työtä lasten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Ammattiliitto Pro on nenäpäivän pääyhteistyökumppani vuonna 2018. Nenäpäivä kerää varoja maailman lapsille pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön sekä edistää globaalia oikeudenmukaisuutta viihteen ja yhteisen kansanliikkeen voimalla.
Pro on Stage -jäsentapahtuma Vantaalla toimii Suomen suurimpana Nenäkatsomona . Se on mukana illan suorassa tv-lähetyksessä. Pro On Stagen -lavalla esiintyvät Ressu Redford, Paula Koivuniemi ja yhdysvaltalainen poptähti Anastacia.

Pardia ja Nenäpäivä

Pardia on vuosittain tehnyt hyvää ja tukenut pienellä summalla jotain hyväntekeväisyyskohdetta. Tänä vuonna joulukorttivarat ohjataan Nenäpäivän kautta maailman lapsille.  

Taustaa

Nenäpäivä-säätiön ovat vuonna 2004 perustaneet Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti ja Kirkon Ulkomaanapu yhdessä Ylen kanssa. Nenäpäivä-säätiön toiminnassa ovat mukana myös Fida International, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura. Nämä järjestöt toimivat sen eteen, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään elämään.

www.nenapaiva.fi

www.proliitto.fi

https://www.proonstage.fi/