Pardian ja Pron yhteinen RoadShow Helsingissä

2.11.2018

Merica Ahjolinna (YHL ja Hyhy) ja Niko Simola sekä Jorma Malinen odottavat tilaisuuden alkua.
Ilkka Tähtinen tuli päivittämään tietoja Pardian ja Pron yhdistymisestä.
Eija-Riitta Tuomi-Tujunen on aktiivinen eläkeläisjäsen.
Kristiina Niinikoski kokee jäseninfot myös yhteisöllisinä tapahtumina.

Pardian ja Pron yhdistymisestä kertova RoadShow pidettiin 1. marraskuuta Helsingissä. Jäseninfoon ja elokuviin saapui kolmisensataa pardialaista jäsentä pääkaupunkiseudulta.

Mitkä asiat kiinnostivat osanottaji?

- Liittojen yhdistymisessä kiinnostaa esimerkiksi uudet jäsenedut ja toisaalta mitkä ovat muutokset entiseen. Haluaisin myös tietää miten työpaikkani palkkausjärjestelmän uudistaminen etenee, Ilkka Tähtinen kertoi ennen jäseninfoa. Tähtinen työskentelee Valtion tietotekniikkakeskus Valtorissa ja hän on ProUnionin jäsen.  

Eeva-Riitta tuomi-Tujunen on entinen pardialainen järjestöaktiivi ja henkilöstön edustaja. Työuran jälkeenkin hän on seurannut  kiinnostuneena mitä ay-toiminnassa tapahtuu.

– Ammattiliitto Pron hyvät palvelut ovat olleet perheessäni käytössä jo yli 30 vuoden ajan, sillä puolisoni on ollut Pron jäsen.

Ammattiyhdistysliikkeen rooli yhteiskunnallisena toimijana muuttuvassa työelämässä kiinnostaa. Edunvalvonnan rakenteita on viime vuosina koeteltu, viimeisenä maamme hallituksen esitys irtisanomissuojan heikennyksistä.

Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa (KAVI) työskentelevän Kristiina Niinikosken mielestä työntekijä ei pärjää yksin ja kokenut järjestötoimija sen tietää. Ammattiyhdistystoiminnassakin tulee vahvistaa ja tiivistää toimintaa, jotta pysytään vastaamaan työelämän muutoksiin.  

- Tällaiset yhteisölliset tapahtumat, joissa tapaa muita ja voi kuulla ajankohtaisista asioista, ovat tärkeitä, Niinikoski tiivisti.

Säilyykö asiallinen linja kannanotoissa?

Pardian puheenjohtaja Niko Simola ja Pron puheenjohtaja Jorma Malisen tiiviin infopaketin jälkeen saatiin vastauksia yleisökysymyksiin.

Yleisöstä kerrottiin, että Pardian harrastamaan maltilliseen ja harkittuun julkisuudessa esiintymiseen erilaissa kiperissä työelämän kysymyksissä ollaan oltu tyytyväisiä. Miten jatkossa toimitaan, kun tällaisia asioita tulee esille, provosoidutaanko herkemmin?

Simola kiitti kommentista ja lupasi, että jatkossakin toimitaan asiallisesti ja harkiten.

Ja saatiin siihen Valtorin palkkausjärjestelmän neuvottelutilanteeseenkin vastaus: neuvottelut jatkuvat.

RoudShow 2.11. Kajaanissa, 13.11. Hämeenlinnassa ja 14.11. Lappeenrannassa.

 Teksti ja kuvat: Pardian viestintäpäällikkö Riitta Nieminen