Talouskasvu voi ahdistaa työpaikoilla - työn määrä on läkähdyttävä

14.5.2018

Motivaatio tarvitsee pienen kiireen, mutta välillä on hyvä notkua kahvihuoneessa tai odotella kopiokoneella.

Talous kasvaa ja teollisuuden rattaat pyörivät, mutta työntekijöiden tilanne ei välttämättä helpota. Työelämän tutkija, Tampereen yliopiston työelämän tutkimuskeskuksen dosentti, Sirpa Syvänen arvioi, että joillekin työntekijöille talouskasvu ei ole iloinen uutinen.

Kiireen tuntu on lisääntynyt viime vuosina työpaikoilla. Jos työnantaja on haluton palkkaamaan lisää väkeä, voi työntekijä uupua työtaakan alla.

Syväsen mielestä kaikki työnantajat eivät osaa arvioida työmäärän kasvua oikein, jolloin jo ennestään tiukoilla olevat työntekijät voivat uupua. Eikä aina edes oikea arviointi auta.

– Jos on työvoimapula tai ei saada pätevää työntekijää, työnantaja ottaa vaan jonkun töihin ja saattaa lyödä laimin työhön perehdyttämisen. Siitä kärsivät muut työntekijät, Syvänen sanoo.

Nykyään kaikissa ammateissa

Syvänen on työntekijöiden jaksamisesta erityisen huolissaan. Hän on tutkinut työelämää 1990-luvulta lähtien ja huomannut kiireen lisääntyneen viime vuosina merkittävästi.

– Ihmiset ovat niin kiireisiä, että hyvä, että ovat läsnä itselleen, saati toisilleen. Työn määrä on läkähdyttävä.

Jatkuva kiire oli Syväsen mukaan aiemmin marginaalinen ilmiö. Kiire koski vain tiettyjä aikoja tai tiettyjä aloja.

– Nyt kiire on ammatissa kuin ammatissa normaali piirre. Se on huolestuttavaa.

 Kiire vaikeuttaa myös työelämän kehittämistä. Syvänen kertoo, että yliopiston on vaikea saada yrityksiä mukaan kehityshankkeisiin, koska yritysten johtajat kertovat, että heillä ei ole aikaa osallistua niihin.

 – Jos yrityksiä taas saadaan mukaan, ongelma on, että työntekijät eivät ennätä hankkeen tapaamisiin.

Kiire estää kehittämisen

Kun kiire estää yrityksen toiminnan kehittämisen, ollaan jo vaarallisella polulla. Työntekijät yrittävät raataa entistä enemmän, minkä takia virheet lisääntyvät.

Jossain vaiheessa työntekijät alkavat uupua työtaakan alla ja jäädä sairauslomalle. Tässä vaiheessa yrityskin alkaa nähdä kiireen haitalliset vaikutukset.

Mikäli yrityksessä ei vieläkään herätä, voi pian olla edessä aika, jolloin asiakkaat alkavat hävitä, koska yritys on joutunut laiminlyömään laatuaan ja toimintansa kehittämistä.

– Yritysten pitäisi nähdä kiire taloudellisena riskinä.

Jatkuvaan kiireeseen pitää puuttua

Työntekijöiden jaksaminen on työturvallisuuslain mukaan työnantajan vastuulla.

 Niin työntekijöiden kuin esimiestenkin pitäisi Syväsen mielestä suhtautua jatkuvaan kiireeseen vakavasti. Työntekijöiden pitää puhua asiasta esimiehilleen, ja esimiesten pitää pohtia yhdessä työntekijöiden kanssa, mistä kiire johtuu ja miten sitä voidaan vähentää.

– Keskustellen löytyy keinoja kiireen vähentämiseen.

Syvänen kertoo, että monissa kehittämishankkeissa on löydetty päällekkäisiä työtehtäviä ja työtaakan epätasaista jakautumista.

Kaikilta ei voi vaatia samaa

Kiireelle ei ole olemassa täydellistä mittaria.

– Jokaisella työntekijällä on henkilökohtainen rytmi tehdä asioita ja käsitys työn laadusta. Kaikilta ei voi vaatia samaa.

Tämä ei toteudu, jos jokainen työvaihe on mitoitettu minuutilleen.

Syvänen pitää ristiriitaisena, että kiire on usein koko työyhteisön ongelma, mutta kiireen hallitsemista sysätään koko ajan enemmän työntekijöille.

Itsensä johtaminen on hyödyllinen taito, mutta jossain vaiheessa siitä voi tulla taakka, jos työpaikan kulttuurissa raataminen ja jatkuvasti tavoitettavissa oleminen on normaalia.

Syvänen tunnistaa ongelman myös omassa arjessaan.

– Kun työ on mielenkiintoista, niin jotenkin sähköposti osuu iltaisinkin silmiin.

Motivaatio tarvitsee pienen kiireen

Syvänen muistuttaa, että kaikki kiire ei ole pahasta. Ajoittainen kiire ja vaativat työtehtävät ovat työntekijöiden mieleen.

– Ihmisen motivaatio on parhaimmillaan, kun työ on pikkuista vaille liian vaikeaa tai sitä on hieman liikaa. Ihminen tarvitsee riittävän paineen. Myös aikapaineen.

 Ongelmaksi tilanne kuitenkin muodostuu, jos kiire jatkuu liian pitkään.

– Koneethan kyllä jaksavat painaa ympäri vuorokauden, mutta me tarvitsemme välillä luppoaikaa ja rutiinimaisia tehtäviä. Välillä on myös hyvä notkua kahvihuoneessa tai odotella kopiokoneella.

Teksti: UP/Pekka Leiviskä