Neuvottelu-uutinen (31.1.): Yliopistoneuvottelut katkesivat

31.1.2018 Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Palkansaajajärjestöt ja yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat keskiviikkona 31.1. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta. Neuvottelut keskeytyivät keskiviikkoiltana ilman, että sovittiin uutta neuvotteluaikaa.

Muita asioita ei käsitelty tänään, koska työnantaja edellytti ensiksi ratkaisua palkkausjärjestelmän uudistamisesta. Tämä on koko neuvottelujen ajan ollut työnantajan ykkösasia ja haitannut kokonaisuuden käsittelyä kuluttamalla suurimman osan käytettävissä olleesta ajasta. Palkansaajat ovat tehneet useita rakentavia ehdotuksia nykyisen palkkausjärjestelmän pohjalta sen kehittämiseksi. Työnantajien edellyttämää hyppyä tuntemattomaan ei kuitenkaan katsottu voitavan tehdä.

Palkankorotuksia koskeva keskustelu ei ole vielä lainkaan käynnistynyt. Tilannetta arvioidaan perjantaina YHL:n ja Pardian hallintoelimissä.

 

Pardian neuvottelijoina ovat lakimies Ira Kyntäjä sekä pardialaisen Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen.

Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat Palkansaajajärjestö Pardian lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Lisätietoja: Pardian lakimies Ira Kyntäjä, ira.kyntaja(at)pardia.fi, YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen, satu.henttonen(at)yhl.fi

 

Neuvottelu-uutiset yksityisiltä aloilta löytyvät kotisivujen Ajankohtaista-palstalta uutisvirrasta ja myös kootusti kohdasta www.pardia.fi > viestintä > neuvottelu-uutiset. Uutisoinnissa käytössä myös Facebook ja Twitter.