Neuvottelu-uutinen (22.1.): Yliopistojen työehtosopimusneuvotteluissa palkkausjärjestelmän muutoksia

22.1.2018 Neuvottelu-uutinen, yksityiset alat

Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen neuvotteluja jatkettiin maanantaina 22.1.

- Yliopistojen neuvottelussa käsiteltiin edelleen palkkausjärjestelmän muutosta, josta olemme monilta osin edelleen erimielisiä. Työaikaan ja muihin tekstikysymyksiin mennään seuraavassa neuvottelussa, joka on torstaina 25.1., Pardian neuvottelijat Ira Kyntäjä ja Satu Henttonen sanovat.

Yliopistojen työehtosopimus päättyy 31. tammikuuta 2018.

Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluyhtiö Oy:n neuvotteluja Pardian ja JHL:n sekä Sivistystyönantajan kanssa käytiin lauantaina 20.1.

Näkemykset sopimuksen sisällöstä ovat vielä kaukana toisiaan. Työnantajapuoli edellyttää, että neuvottelutulokseen päästään keskiviikkona 24.1. Tammikuun loppuun noudatetaan yliopistojen yleistä työehtosopimusta ja helmikuun alusta sovellettavaksi tuleen alan yleissitova työehtosopimus, jos neuvottelutulosta ei saavuteta.

Pardian neuvottelijoina ovat lakimies Ira Kyntäjä sekä pardialaisen Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen.

Neuvottelu-uutiset Pardian yksityisiltä aloilta löytyvät kotisivujen Ajankohtaista-palstalta uutisvirrasta ja myös kootusti kohdasta www.pardia.fi > viestintä > neuvottelu-uutiset.

Lisätietoja: Pardian lakimies Ira Kyntäjä, ira.kyntaja(at)pardia.fi, YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen, satu.henttonen(at)yhl.fi