Turvallisesti työmatkalla ulkomailla -julkaisu matkatyön tueksi

11.1.2018

Kansainvälistyminen on suuntaus, joka näkyy lisääntyvänä matkustamisena vaihdellen lyhyistä työmatkoista pitkiin ulkomaankomennuksiin.

Samalla tiedostetaan entistä selvemmin työterveyden ja -turvallisuuden merkitys organisaatioiden menestykselle ja maineelle.

Työturvallisuuskeskus on uudistanut julkaisun Turvallisesti työmatkalla ulkomailla sekä tuottanut siitä nyt myös englanninkielisen version Working Safely Abroad. Julkaisu on tarkoitettu työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvien riskien hallinnan tueksi kansainvälisessä ympäristössä toimiville organisaatioille.

Turvallisuusalan ammattilaisille, johtajille, esimiehille ja matkustaville työntekijöille

Julkaisu on kolmiosainen. Ensimmäinen ja toinen osa on tarkoitettu erityisesti turvallisuusalan ammattilaisille ja niille johtajille ja esimiehille, jotka ovat vastuussa työn vuoksi ulkomaille matkustavasta henkilöstöstä. Toisessa osassa tarkastellaan yleisesti esiin tulevia kysymyksiä painottaen henkilöstöön kohdistuvia riskejä. Kolmas osa koostuu työntekijöille tarkoitetuista tarkistuslistoista. Niissä neuvotaan, mitä pitää tehdä ennen työmatkalle lähtöä ja miten omasta terveydestään ja turvallisuudestaan voi huolehtia perillä.

Julkaisun laatimiseen on osallistunut Työturvallisuuskeskuksen yhteistyökumppaneita, joita ovat asianajotoimisto Castren & Snellman, International SOS Foundation, Liikenneturva ja Työterveyslaitos.

Tutustu julkaisuun:

Turvallisesti työmatkalla ulkomailla  

Working Safely Abroad

Julkaisut ovat vapaasti ladattavissa.